Om mig / kurser jag går

 

Jag är auktoriserad Feldenkrais®pedagog och medlem i Svenska Feldenkrais®pedagogförbundet, SFAF och jag startade mitt eget företag Lailas Feldenstudio 2011

Försäkrad genom Svenska Feldenkrais®pedagogförbundet SALU Ansvar

Min yrkesbakgrund är leg arbetsterapeut, där jag arbetade inom handikappomsorgen i 30 år.

Jag är också utbildad inom "Taktil Stimulering".

1995 kom jag i kontakt med Feldenkraismetoden. Jag fick tipset av en stallkamrat som tyckte att jag skulle prova metoden efterom jag hade så fruktansvärt ont i ländryggen. Det var så illa att jag inte kunde gå på ojämt underlag eller böja mig över handfatat när jag skulle borsta tänderna.

Jag gick på seminarier och helgkurser och allt som hade med Feldenkraismetoden att göra. Jag mådde bättre än någonsin och märkte också att jag förbättrade min utförsåkning och att jag fick bättre balans och mjukare sits på hästryggen.

Jag valde till slut att gå den 4-åriga utbildningen, Feldenkrais Proffessional Training Program,  då jag kommit till insikt om att Feldenkraismetoden kan hjälpa alla.

Jag har en stark övertygelse om att alla människor har en egen kraft och förmåga till återhämtning i livet oavsett vad de råkat ut för och att Feldenkraismetoden är det som kan hjälpa till på vägen.

Jag håller kurser för ryttare där man får lära sig att rida med hela sin kropp för att hålla sin häst och sig själv skadefria.

Det har varit mycket uppskattat och inte bara ridningen har förbättrats hos eleverna utan de har även fått smärtlindring och en mjukhet i kroppen de glömt att de hade.

Jag har också andra kurser med olika teman såsom; Smärtproblematik. Skuldror, nacke och armar.  Problem med bäckenet och bäckenbotten, mm.

Jag bor i Gunnarsjö nordost om Varberg på en hästgård tillsammans med min man och våra hästar och hundar. Jag har ryttarkurserna hemma, då man kan stalla upp sin häst här under helgen och ridningen kan ske i paddoken.

Jag har nu hyrt in mig på Yogainstitutet i centrala Varberg där jag har MGR (medveten genom rörelse) kurser i grupp.

Jag kommer också gärna till er om ni är några stycken, både med grupper för ryttare eller andra grupper och även enskilt.

Jag ger individuella lektioner efter överenskommelse per telefon.

Jag har gått 2 veckors vidareutbildning, hösten 2013 och våren 2014, i Frankrike, ELMP (Embodied Life Mentorship Program) som förutom Feldenkraismetoden även innehåller zenmeditation  och fokusering (Eugene Gendling). Läraren på kursen, Russell Delman, är Feldenkraistrainer, utbildad av Moshe Feldenkrais själv.

27/2-1/3 2014 deltog jag i en advanced training i Malmö som hette "Magiska rullar"

 

30/10-1/11 2014 deltog jag i en advanced training i Malmö som hette "Magiska händer"

 

 

Laila Wiberg                                                        

Gunnarsjö Risa 4

519 93 Kungsäter

Telefon: 0340-625420   0705-710382

E-post [javascript protected email address]

Innehar F-skatt

BG 343-2473


(Lämna tom)